3. 6. 2016

LÉTO S BODY COLLAGENEM,

ANEB SBOHEM CELULITIDO!


Tak a je to tady! Však to znáte, léto se blíží rychlostí blesku (a že jich je teď dost), bikiny, které netrpělivě čekají na nadcházející sezónu, jsou opět o číslo menší a tak nějak všechno to letní oblečení se přes zimu smrsklo. Opět se ptáte, čím to je, co se to stalo, kde se to (ne jedno) kilo navíc vzalo? No a kdyby jen kilo, to je kilo sem a kilo tam, ale co teprve ta otřesná celulitida, která se rozšířila snad o dalších 5 metrů čtverečních?!☺
Věřte nebo nevěřte, ale i my to moc dobře známe! A protože už nás nebavilo každý rok řešit, zda je sukně dostatečně dlouhá, aby zakryla tu příšernou celulitidu, tak jsme šli s celulitidou do boje jako správní kovbojové! A jak jsme pořídili?


"V naší alchymistické laboratoři jsme pro Vás vytvořili zcela nový unikátní
BODY COLLAGEN PROTI CELULITIDĚ!"

Zcela jistě znáte náš Body Collagen, hydratační tělový gel, který je univerzální a představuje nadstandardní péči o pokožku Vašeho těla.
Nový Body Collagen proti celulitidě je doplněn o vysoce efektivní aktivní látky, které zabraňují vzniku celulitidy, nebo ji minimalizuji:
  • výtažky z kofeinu aktivují spalování tuků již během 3 týdnů
  • obsahuje karnitin, velice významný spalovač tuků
  • za vláčnost a jemnost pokožky vděčíme obsaženému mandlovému oleji a bambuckému máslu
  • významnou roli ve složení hraje pupečník asijský neboli Gotu kola, známá bylina využívaná v tradiční čínské a indické medicíně, tato zázračná bylinka perfektně prokrvuje a vypíná pokožku

Asi si říkáte, jak by to bylo snadné, každý den se pouze mazat a mazat tímto voňavým gelem a celulitida by byla pryč. Ale určitě víte, že nic není zadarmo a nejde pouze o povrchovou péči.
A jak vlastně taková celulitida vzniká? Je to sice téma, o kterém už byly napsány tisíce článků, avšak vězte, že opakování je matka moudrosti. A tak se pojďme společně podívat celulitidě na zoubek!☺

Celulitida nebo také pomerančová kůra je sice více estetickým problémem, ale věřte, že se postupem času může stát i zdravotním problémem.

Proč celulitida vzniká?

Vznik celulitidy má mimo jiné na svědomí ženský hormon zvaný estrogen. Proto si celulitidy často začínáme všímat v průběhu puberty, těhotenství či menopauzy, kdy dochází k větším hormonálním změnám. Další příčinou může být i hormonální antikoncepce, kdy dochází k nepřirozeným hormonálním změnám.
Dalšími faktory, které ovlivňuji vznik celulitidy, mohou být dědičné předpoklady, rychlé hubnutí a jojo efekt, kouření, málo pohybu a samozřejmě celkově nepříznivý životní styl.

Jak celulitida vzniká?

Zjednodušeně řečeno dochází ke zvětšení podkožních tukových buněk. Ty následně tlačí na pojivovou tkáň, krevní a lymfatický oběh, čímž způsobí jeho špatnou funkčnost. Veškeré toxiny a kovy tak zůstávají v těle a nevyplavují se ven. Zhoršuje se přísun kyslíku a živin, což způsobuje špatnou funkčnost kůže, otoky nohou a počáteční vznik křečových žil. A teď by měl být vykřičník, jelikož tady už jde o problém zdravotní a dost závažný!

Jak se celulitidy zbavit nebo jí minimalizovat?

Tak tady babo raď! Samozřejmě jak jsme psali výše, pouze povrchovou péči nic moc nespravíme. Když přidáme pohyb, zdravou stravu a celkově vyváženější životní styl a také styl "No stress", tak to bude určitě lepší, ale rozhodně to asi ještě nebude ono.
Nejdůležitějším a taky nejefektivnějším krokem bude dát do parády náš lymfatický systém v podobě lymfatickým masáží.

Co to vlastně je ten lymfatický systém a jak funguje?

Lymfatický nebo chcete-li mízní systém (ano, i když jste o něm možná nikdy neslyšeli, tak věřte, máte ho i Vy☺) je systém lymfatických cév a uzlin. Je to jedinečný čistící systém, který odvádí škodliviny z těla ven a stává se tak nedílnou součástí našeho imunitního systému.
Pokud lymfatický systém nefunguje správně, organismus je zatěžován působením škodlivých látek, které se namísto vyloučení z těla, ukládají do mezibuněčných prostor a dochází k hromadění vody, solí, tuků a jiných odpadních látek v podkoží. A to už může být začátek tolik nežádoucí celulitidy.

Jak na správnou funkci lymfatického systému?

Vzhledem k tomu, že lymfatický systém nemá svou pumpu, aby běžel sám od sebe jako krevní oběh, musíme ho rozpohybovat sami. A to můžeme pomocí:

  • přístrojové lymfatické masáže
  • ruční lymfatické masáže

Oba typy masáží dnes nabízí mnoho kvalitních salonů. Rozhodně stojí za to si občas dopřát masáž ruční, kterou může provádět pouze kvalifikovaný lymfoterapeut. Jde o velice příjemnou masáž, která trvá až okolo dvou hodin.

Pozor, lymfodrenáže nesmíme provádět při akutních virových nebo bakteriálních onemocněních, otocích způsobených špatnou funkčností srdce, jater, ledvin a při akutních zánětech žil! Ale na to Vás již upozorní Váš terapeut.

Co můžete pro svůj lymfatický systém udělat sami doma?

Tak jak už jsme psali výše, samozřejmě vše souvisí se vším. Je tedy určitě na místě vhodně upravit svůj jídelníček, zařadit do svého denního plánu pohyb (nejlépe ten přirozený jako chůze apod.), nekouřit a nepít alkohol, a tak nějak celkově být v klidu.
Jinak je velice dobré si pořídit do své výbavy lufu, díky které si můžete dělat masáže sami. Třeba během sprchování. Pokožka se Vám prokrví a určitě Vám bude vděčná.
A nakonec po koupeli a masáži přichází ten správný okamžik pro náš skvělý Body Collagen proti celulitidě, o kterém celý tento článek vlastně je!☺


Skvělé léto bez celulitidy Vám přeje Váš Body Collagen proti celulitidě a Iven!☺☺☺

Na Vaše případné dotazy ohledně nového Body Collagenu proti celulitidě, kde ho zakoupit apod. jsme Vám k dispozici na e-mailech eva@iven-cosmetics.com nebo hauzvic@iven-cosmetics.com.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkujeme za Vaše komentáře! Váš Iven Cosmetics